Agnetas Fyllda Sockerkaka

 
 
 
En kaka för vaniljälskare!
 
Det här är en kaka som min mamma ofta bakade. Har ingen aning om vem Agneta är, tror inte att min mamma vet det heller.
Antar att receptet kommer ifrån någon gammal veckotidning som hon prenumererade på.
Försvinnande god som nybakad.
Vill man ha ännu mer vaniljsmak på kakan så tillsätt även vaniljsocker i smeten till sockerkakan.
 
3 ägg
3 dl socker
6 msk vatten (90 ml)
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
(2 tsk vaniljsocker)
 
Fyllning:
125 gr smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
 
· Smörj och bröa/mjöla en 2 liter avlång form.
· Värm ugnen till 175 grader.
· Vispa ägg och socker pösigt.
· Blanda mjöl och bakpulver, samt ev vaniljsocker.
· Blanda i vatten och mjölblandningen i äggsmeten.
· Häll i formen och grädda i ca 30 minuter, nedersta falsen - prova med provsticka om kakan är klar. Provstickan skall vara torr.
 
· Sjud smör, mjölk och vaniljsocker ca 3 min.
 
· Dela kakan mitt itu medan den fortfarande är varm.
· Häll fyllningen över snittytorna.
· Lägg ihop kakan igen och låt den svalna.
· Pudra med florsocker.
 
Ät och njut!
 
 
 

Kommentera här: