Molnbröd

 
 
Detta bröd heter ursprungligen Ailas Bröd, men eftersom skivorna ser ut som moln döpte barnen om brödet till Molnbröd. Lätt bröd att baka och med få ingredienser.
 
1 pkt jäst
5 dl fingervarmt vatten
3 tsk salt
ca 1,4 l vetemjöl special
 
  •  Rör ihop till en deg
  • Låt jäsa 40 minuter
  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Baka ut brödet till ett stort flätbröd eller till brytbröd
  • Gör först en tjock fläta, platta till den och gör en mindre fläta och lägg på den stora. Tryck till.
  • Pensla brödet med vatten, strö på vallmofrö
  • Låt jäsa i 15 min
  • När brödet sätts in i ugnen sätts värmen ner till 200 grader
  • Brödet gräddas i ca 25 minuter, nedersta falsen.
 
Låt brödet svalna på galler.
 
 
 
 
 

Kommentera här: