Rullader fyllda med Skinka och Ädelost

 
En återkommande rätt hemma hos oss som alla gillar.
Och naturligtvis använder vi svenskt kött i våra rätter.
 
 
 
Det här behövs:
  • Lövbiff - räkna med ca 2 st/portion
  • Rökt skinka  - 1 skiva/rullad
  • Kvibille Ädelost (eller Grädd Ädel) - 140 gr räcker till ca 10 rullader
    Blir det ost över - riv ner det i såsen på slutet.
  • Smör att steka i
  • Salt och peppar
  • Grädde och soja till såsen
 
 
Så här gör du:
  1. Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
  2. Salta och peppra lite.
  3. Lägg en skinkskiva ovanpå lövbiffen.
  4. Lägg en bit ädelost ovanpå skinkan.
  5. Rulla ihop lövbiffen. Var noga med att du "stänger" in osten, så den inte rinner ut när du steker rulladerna. Ibland är lövbiffarna så stora att det går att vika in kanterna och rulla.
  6. Fäst sedan kanterna med tandpetare, så att de säkert håller ihop vid stekning.
  7. Salta och peppra lite runt om.
  8. Stek rulladerna i smör i en stekpanna. De ska ha fin färg runt om.
  9. Om möjligt, lägg sedan över dem i en stekgryta. (Har du ingen stekgryta fortsätt tillagningen i stekjärnet.)
  10. Vispa ur stekjärnet med tillsammans med lite vatten och häll över rulladerna i stekgrytan.
  11. Fyll på med vatten så att det är ungefär upp till halva rulladen. Hälls på lite soja som få koka med.
  12. Låt småputtra i ca 15 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.
  13. Häll i lite grädde i skyn (eller mycket - beroende på hur glad i sås familjen är). Fick du ädelost över så häll i även den nu (riven). Smaka av med salt och peppar.
  14. Tycker du såsen är för "lös", så red den lite med mjöl blandat i vatten. Eller färdig redning.
  15. Färdigt att servera!
 
 
Vi brukar servera potatismos till våra rullader.
Bjuder man gäster på rullader, kan det vara trevligt om man varnar dem för tandpetarna i maten...
 

Kommentera här: