Fyllda Scones


Fyllda Scones brukar jag göra när vi ska iväg på picknick eller som kvällsmat.
Godast att äta samma dag som de bakas och gärna med en god sallad till.
Receptet går utmärkt att halvera.
 
 
Till degen behövs:
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
100 gr smör
3 dl mjölk
 
Till fyllningen behövs:
75 gr rökt skinka
250 gr Keso Naturell
1 tsk fransk senap
 
Börja med att sätta ugnen på 250 grader.
  • Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  • Finfördela smöret i blandningen.
  • Tillsätt mjölken och rör ihop till en deg.
  • Lättast att röra med fingrarna.

  • Skär skinkan i strimlor.
  • Rör ihop skinka, keso och senap.
 
  • Dela degen i fyra delar på mjölad bänk.
  • Platta med mjölad hand eller kavla ut varje del till tunna, runda kakor, ca 20 cm i diameter.
  • Lägg två degkakor på bakplåtspapper på en plåt och markera varje kaka korsvis i 4 delar.
  • Lägg en klick fyllning på varje fjärdedel på dessa två kakor.
  • Lägg de andra kakorna ovanpå som lock och tryck ihop runt kanterna och mellan fyllningen.
    Jag brukar dels vika ihop kanterna och sedan trycka till med en gaffel så att de inte skall gå upp under gräddning.
  • Vill man kan man skåra varje kaka korsvis för att sedan kunna bryta isär bröden.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
Bryt isär, eller skär upp brödet och servera dem samma dag.
 
 
 

Kommentera här: