Tacopaj

 
Vi har genom åren gjort en väldig massa tacopaj. Under några år var det ofta tacopaj som serverades vid födelsedagar. Dessutom är det en väldigt bra rätt att ha i frysen när det är ont om tid att laga mat.
 
Så, vår familjs tacopaj-recept är en blandning av en massa olika recept. Den blir lite spicy, men servera gräddfil till för de som inte gillar stark mat.
 
Bon appétit!
 
Pajdeg:
1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
0,75 dl smält smör
1 dl kesella gourmet
 
Fyllning:
500 gr nötfärs (eller blandfärs)
smör att steka i
(1 påse taco-kryddmix) eller krydda själv med:
salt, vitpeppar, svartpeppar, paprikapulver, lite curry och massor av spriskummin samt lite soja
1 dl vatten (om du använder färdig taco-kryddmix)
2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl lätt crème fraiche
 
150 gr körsbärstomater
1 dl green jalapeno
1½ dl riven ost
1 tsk paprikapulver
  
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen i en bunke till en smidig deg och tryck ut den i en pajform.
  3. Bryn färsen i smör. Tillsätt taco-kryddan och vatten, låt koka i 5 min, eller krydda själv.
  4. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål.
  5. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
  6. Fyll pajskalet med färsen och bred på crème fraiche blandningen.
  7. Täck med tomater och chili, strö över den rivna osten och pudra sist över paprikapulver (kan uteslutas).
  8. Grädda pajen mitt i ugnen i 25 minuter, tills osten har fått fin färg.

Till pajen brukar vi servera gräddfil, guacamole, tacosås, tacochips och en grönsallad.

 

Kommentera här: