Ananaspaj

 
Det är en liten nostalgitripp att gå igenom gamla recept och skriva ner dem så här.
Numera finns ju allt på "nätet", vilket är väldigt smidigt.
Men det är lite härligt ändå med gamla tummade recept nedtecknade för hand - på gott och ont.
Barnen har lite svårt att läsa mormors recept eftersom skolan inte lär ut "gammal" skrivstil längre.
Men det här receptet har vi fått från svägerskan Berit och det har de inga bekymmer med att kunna tolka.
Väldigt god paj om man gillar ananas.
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Och häll upp ananasen i sil för avrinning.
 
Pajdeg:
150 gr smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
 
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen, antingen för hand eller i maskin.
Tryck ut degen i en pajform som är 24 cm i diameter.
 
Fyllning:
2 dl crème fraiche
½ dl socker
1 st ägg
2 tsk vaniljsocker
400 gr silad krossad ananas
 
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och häll sedan smeten i pajformen.
 
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
 
Pajen serveras kall med vispad grädde.
 

Kommentera här: