Mozzarellapaj med Plommontomater

 
Ingredienser:
  • 200 g mozzarella
  • 10 små plommontomater
  • 1 kruka basilika
  • 200 g färsk spenat
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • salt & svartpeppar
Gör såhär:
  1. Pajdegen görs, kyls och förgräddas. 
  2. Skiva eller riv mozzarellan. Halvera tomaterna. Riv av basilikan (men spara några kvistar till dekoration).
  3. Fräs spenaten hastigt, bara ett par minuter, med lök och vitlök.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. Rör ordentligt.
  5. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Låt grädda 30 minuter eller tills fyllningen är fast och pajen fått fin färg.

Kommentera här: