Spenatpaj med fetaost

 
Ingredienser: 
  • 450 gram fryst bladspenat eller motsvarande färsk spenat, ca 800 gram 
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlök
  • 200 gram fetaost
  • Äggstanning: 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde eller blanda hälften var
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • + ingredienser för pajdegen
 
Gör såhär: 
  1. Tina fryst spenat om du använder det. Lägg upp i god tid på en bricka eller tina i mikron eller i en panna på låg värme. 
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Förbered pajdegen enligt följande recept.
  4. Skala och hacka löken. 
  5. Fräs löken med pressad vitlök i olivoljan. 
  6. Krama ur spenaten i ett durkslag om du använder tinad fryst spenat. Färsk spenat sköljer du noga. 
  7. Tillsätt spenaten till löken och fräs den några minuter. Färsk spenat ska du fräsa tills den skrumpnat ihop. 
  8. Tärna fetaosten under tiden. 
  9. Bred ut spenaten i pajskalet. 
  10. Fördela fetaosten över spenaten. 
  11. Blanda äggstanning genom att vispa ihop ägg, mjölk (ev. grädde), salt och peppar i en stor skål. 
  12. Häll äggstanningen i pajskalet och över fyllningen. 
  13. Grädda spenatpajen mitt i ugnen i 30 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
  14. Ta ut och låt spenatpajen svalna något innan servering.

Kommentera här: