Vaniljhjärta i långpanna

 
Jag älskar vaniljhjärtan!
Men jag måste erkänna att jag inte bakar vaniljhjärtan speciellt ofta eftersom de är lite tidsödande att göra.
Så, vilken lycka - när Sofia på kören bjuder på en kaka som smakar precis som vaniljhjärta men görs i långpanna.
Så himla mycket enklare, men lika gott!
Receptet kommer från Hemmets.se

Det här behöver du till en långpanna - 30 x 40 cm (42 kakor):

  • 500 gram smör
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 4 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

Fyllning: 

  • 4 ägg
  • 2 dl Kesella
  • 5 dl Crème fraiche
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker 

Gör så här: 

  1. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Jobba ihop mördegen i en matberedare. Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
  3. Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan.
  4. Strö den andra delen av mördegen över fyllningen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Garnera med florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

Kommentera här: