Vaniljmuffins med blåbär
Nybakade muffins till eftermiddagsfikat, mums!
Ca 8 stora muffins.
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- ca 1 dl frysta blåbär eller färska
- Kokosflingor eller ströbröd till formarna
- Florsocker till garnering
OBS!
- När jag använder frysta bär brukar jag inte tina dem innan och blandar dem i 1 tsk majsstärkelse innan de läggs i smeten.
- När jag använder färska bär men vill ha en lite krämig blåbärsmuffins, så brukar jag klicka en tesked blåbärssylt på varje muffins.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa åtta stora portionsformar, eller 12 små.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ihop ägg och socker
- Tillsätt smöret och mjölken.
- Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och salt.
- Tillsätt de torra ingredienserna i smeten och rör den jämn.
- Vänd snabbt ner ½ dl blåbär.
- Häll smeten i muffinsformarna.
- Fördela resten av blåbären på muffinsen.
- Strö över lite kokos - kan uteslutas om man inte är så förtjust i kokos.
- Grädda mitt i ugnen i 11-13 minuter vid små, 15-17 minuter vid stora muffins. Prova med sticka.
- Låt svalna i sin form.
- Stjälp upp kakorna och pudra med florsocker innan servering.