Crêpes

 
Ibland när det bara är lilla familjen hemma så blir det pannkakor över.
Då brukar jag passa på att göra Crêpes.
Fyllning kan göras i oändliga varianter, men detta är receptet på den som oftast serveras hemma hos oss. 
 
Du behöver:
  • Pannkakor (6 st)
  • 1 pkt bacon (140 gr)
  • Svamp - valfri sort
  • Ev liten bit purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • Grädde
  • Soja
  • Svartpeppar och ev salt
  • Redning (maizena eller malda psylliumfröskal (ca 1 tsk)
  • Riven ost

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär baconen i strimlor och stek dessa i lite, lite smör.
  3. När baconen nästan är knapriga, lägg i svampen och stek med till den får lite färg.
    (Gillar du purjolök så stek strimlor av denna tillsammans med svampen.)
  4. Häll i crème fraiche och en skvätt soja så det blir fin färg.
  5. Red stuvningen antingen med maizena redning eller med malda psylliumfröskal för lite mer fiberrik måltid.
  6. Späd med grädde till lagom konsistens. Skall vara rätt trög i konsistensen.
  7. Smaka av med svartpeppar och ev salt.
  8. Lägg en rand av stuvningen på pannkakorna och rulla ihop.
  9. Lägg rullarna i en ugnsfast form och strö över riven ost.
  10. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg - ca 10-15 minuter.
  11. Serveras med grönsallad till.

Kommentera här: