Curry & Paprika Torsk

 
Det här är en rätt som har hängt med sedan jag var liten.
Min Mamma serverade den ofta och jag är inte helt säker på att vi har samma recept, men gillar man curry och paprika och fisk så klart :) , så gillar man garanterat denna rätt.
 
God att servera till ris, potatismos eller vanlig hederlig kokt potatis.
 
 
 
Detta behövs till ca 4 personer:
  • 400 - 600 gram torsk (beroende på hur storätande man är)
  • 2-3 dl Grädde - går bra med både mellangrädde, vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Dill - helst färsk, men funkar även med torkad
  • Salt och Vitpeppar
 
 
Gör så här:
  1. Salta och peppra på torsken.
  2. Lägg den i en uppvärmd stekpanna eller traktörpanna.
  3. Häll på grädde och ös på med curry och paprika.
  4. Låt sjuda ca 2 minuter och vänd sedan på fisken.
  5. Ös på med curry och paprika även på andra sidan. Vi gillar starkt, men det kan vara läge att smaka av så det inte blir för starkt innan man kryddar andra gången.
  6. När fisken är nästan färdigsjuden stör man över den färska dillen och låter den sjuda med en stund.
  7. Färdigt att servera!
 
 
 

Kommentera här: