Pavlova

 
Denna fantastiskt goda sommardesser!
 
Till marängbotten behöver du:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 tsk ättikssprit (12%)
  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Vispa äggvitorna riktigt hårt skum.
  3. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig.
  4. Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit, rör om väl.
  5. Bred ut marängsmeten på ett smort och mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt.
    Rita gärna ut en cirkel först innan du börjar bre.
  6. Grädda i ca 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt marängen stå kvar i ugnen i ett par timmar till eller över natten.
 

Vid servering - Citronsmak:

  • 3 dl vispgrädde
  • Lemoncurd efter smak
  • Färska bär
  1. Vispa grädden.
  2. Blanda lemoncurd efter smak i hälften av grädden.
  3. Bred citrongrädden och grädden över marängen.
  4. Dekorera med färska bär på toppen.
 
Vid servering - Kolasmak:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
  1. Vispa grädden.
  2. Rör ihop den karamelliserade mjölken/dulce de leche i en bunke.
  3. Tillsätt den vispade grädden och blanda runt.
  4. Bred kolagrädden på marängen.
  5. Dekorera med färska bär.

 

 
 

 

Kommentera här: