Ugnspannkaka

 
Här Lovisa, enligt önskemål, receptet på ugnspannkaka!
 
 
Ingredienser:
  • 3 ägg
  • 1 liter mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör till formen
  • Bacon eller kassler, ca 200 gram
OBS!
Har man bacon i ugnspannkakan skall dessa brynas lite i ugnen innan smeten hälls på.
Har man kassler i smeten fördelar man ut den när smeten är upphälld i långpannan.
 
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa samman äggen med hälften av mjölken, tillsätt mjöl och salt.
  3. Vispa smeten slät och klimpfri.
  4. Blanda i resten av mjölken och låt smeten svälla en stund.
  5. Smörj en långpanna och häll i smeten.
  6. Grädda i ugnen tills pannkakan stelnat och fått färg, ca 20-30 minuter beroende på ugn.
 
Baconvariant:
Bryn i ugnen små tärningar av 200 gram rimmat sidfläsk, bacon eller skinka i långpannan innan smeten hälls på.
 
 
Serveras med lingonsylt.
 
 

Kommentera här: