Farmors ringar

 
Dessa ringar brukade alltid min och Basses farmor göra när vi var små. Det fanns alltid en plåt med ringar under ugnen, där vi gick och plockade när vi var och hälsade på. Fick lite nostalgikänsla när jag var hos farmor sist och vi bakade dessa tillsammans!
 
Ingredienser:
  • 200 g smör, smält
  • 1,5 dl vatten
  • 1 pkt jäst à 50 g
  • 8-9 dl vetemjöl
  • pärlsocker
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Blanda smör och vatten och låt svalna till 37 grader.
  3. Rör ut jästen i degvätskan och arbeta in mjölet tills du har en smidig deg. 
  4. Rulla smala längder av degen och forma dem till ringar. 
  5. Doppa ringarna i rikligt med pärlsocker. 
  6. Lägg på klädda bakplåtar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. (De ska inte få färg.)
  7. När alla ringar är gräddade stänger du av ugnsvärmen. 
  8. Lägg alla ringar på en plåt och låt dem torka på eftervärmen.

Kommentera här: