Grillkryddad lax med avokado och räkor

 
Här kommer ännu ett recept som har hängt med oss länge. Från en Buffé 2004.
Väldigt enkel rätt som ändå ger en lyxig känsla mitt i veckan eller till helgen.
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 4 laxkotletter (eller laxfilé) à 150 gram
  • grillkrydda
  • 1 kg oskalade räkor alt 1 burk räkor i lake (390 gram)
  • 2 avokador
  • 1 - 2 msk citronjuice
  • salt och citronpeppar
  • 2 dl crème fraiche  med tomat- och saffranssmak
 
Gör så här:
  1. Krydda laxen generöst med grillkrydda. Låt vila tills salladen är klar.
  2. Skala/häll av räkorna.
  3. Dela kärna ur och gröp ut köttet på avokadorna. Skär dem i bitar.
  4. Blada räkor, avokado och citronjuice. Salta och peppra och blanda runt.
  5. Stek laxkotletterna i en het panna med lite smör i ca 3 minuter på varje sida.
  6. Toppa laxen med räksalladen. Klicka på crème fraiche.
  7. Ris eller kokt potatis passar till, men rätten är god utan dessa tillbehör.
Tips! Istället för smaksatt crème fraiche kan vanlig crème fraiche kryddas med 1 finhackad, urkärnad tomat och lite saffran.
 

Kommentera här: