Pasta med kyckling och soltorkadetomater
Denna rätt har vi ofta bjudit på när vi har gäster på sommaren.
Perfekt mat som går att förbereda i god tid innan gästerna kommer eftersom rätten serveras kall.
Någon gång har vi haft pastasalladen kall, men kycklingen ljummen.
Funkar också bra.
Dessutom är det en perfekt bufférätt.
Detta behövs:
-
Kycklingfilé
- Bandspagetti
- Fetaost i olja (färdiga tärningar)
- Soltorkade tomater
- Oliver (vi brukar använda oliver med citronsmak till just denna rätt)
- Ruccola eller basilika
- Smör
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
- Medan pastan kokar så steker du kycklingen. Salta och peppra runt om och stek i smör på medelstark värme tills kycklingen är genomstekt. Lägg den att svalna på en skärbräda.
- När pastan är klar, häll den i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
- Lägg pastan på ett fint uppläggningsfat.
- Fördela fetaost över pastan. Ta med lite av oljan som osten legat i.
- Strimla de soltorkade tomaterna och lägg över pastan.
- Häll av oliverna och lägg dem över pastan.
- Skölj ruccolan eller basilikan (eller båda) och fördela över pastan.
- Blanda runt lite i pastan.
- Skiva kycklingen och lägg den över pastan.
- Färdigt att servera.
Denna rätt fungerar även ypperligt som rätt på ett buffébord.