Smördeg- & Pepparkakssnurror med ädelost

 
Dessa glöggtilltugg är lätta att göra.
Ibland har jag gjort en variant för barn (och vuxna som inte gillar ädelost) där jag uteslutit osten.
Vänder snurrorna med pepparkaksdegen utåt då för att man ska se vilken sort som är vilken.
 
Detta behövs:
  • Smördegsplattor (tinade)
  • Pepparkaksdeg
  • Ädelost
  • Ev 1 ägg för pensling (kan uteslutas, men det blir inte lika fin färg på snurrorna då)
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut smördegsplattan så den blir ungefär dubbelt så stor.
  3. Riv ädelost över smördegen.
  4. Kavla ut pepparkaksdegen så att den blir lika stor som smördegsplattan. Lägg den sedan över smördegen.
  5. Tryck till så att allt fastnar ihop. Sporra sedan ca 1 cm breda remsor.
  6. Vik ihop remsan på mitten och tvinna dem sedan försiktigt.
  7. Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
  8. Om du vill pensla snurrorna med lite uppvispat ägg (behövs ej).
  9. Grädda snurrorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
 

Kommentera här: