Choklad-Kokosrutor (Riddarkakor) / Orienteringskakor
De här kakorna gillar INTE Lovisa pga att det är kokos i dem. Men vi andra tycker att de är riktigt, riktigt goda!!
Eftersom det inte är något bakpulver i kakan så blir den riktigt kladdig och god.
Går under benämningen Orienteringskakor hemma hos oss, eftersom de ofta bakades och såldes på tävlingar i OK Lindénas regi.
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Vispa ihop:
4 ägg
5 dl socker
175 gr smör smältes
Blanda ihop:
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
Rör sedan ner mjölblandningen med äggsmeten och det smälta smöret.
Smöra en långpanna eller täck med bakplåtspapper.
Häll i smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 15 min.
Glasyr:
Blanda i en kastrull:
1 påse kokos (100 gr)
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
6 msk smält smör (80 gr)
Sjud i 5 min och lägg glasyren på kakan.
Grädda i ytterligare ca 10 min.
Skär i rutor innan kakan har kallnat helt.
Förvaras bäst i kylskåp eller frys.