Citron- & Limepaj

 
 
Mycket god citron- & limepaj.
Gjorde den första gången på en kusinmiddag och efter det
har den varit frekvent efterrätt på olika middagsbjudningar.
Den är helt enkelt ett perfekt avslut på en god middag.
Och lätt att baka. Kan inte bli bättre. :)
 
Detta behövs till 12-14 bitar:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 gr smör
  • 1 äggula
 
Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron
 
Garnering och servering:
  • 1 skivad lime
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  5. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  7. Låt kakan kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker.
  8. Servera med vispad grädde.
  

Kommentarer:

1 Anita:

skriven

Wow, gott :D

Svar: Ja, den är så god!
Familjen Eriksson Olsson

Kommentera här: