Mintchokladtårta

 
Helt ljuvlig är den är tårtan med sin starka chokladsmak och härliga kräm av smältande mintchokladkakor.
Lättbakad dessutom!
Kakan blir nästan godare om den får stå en dag, tänk på att ta ut den ur kylskåpet en
stund innan servering bara eftersom chokladen på toppen blir väldigt hård i kylskåp.
 
Till tårtan behövs:
  • 100 gr smör
  • 100 gr mörk (block)choklad
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor
  • ½ dl hasselnötter (hackade)
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 äggvitor
 
Fyllning:
  • 8 tjocka runda mintchokladkakor (eller en liten ask After Eight)
 
Glasyr:
  • 100 gr mörk (block)choklad
  • 1 msk smör
 
Gör så här:
  1. Smält smöret och den sönderbrutna chokladen på svag värme i en kastrull (1½ - 2 liters).
  2. Tag kastrullen från plattan.
  3. Rör i sockret och gulorna.
  4. Blanda i de finhackade nötterna och mjölet.
  5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ned dem i smeten.
  6. För att kakan som är lite kladdig inte ska fastna i formen, måst botten täckas med ett väl smort och efter formens botten tillklippt bakplåtspapper, innan smeten slås i. Smörj även formens kanter väl.
  7. Grädda tårtan i 175 grader ca 40 minuter. Prova med en sticka.
  8. Stjälp upp kakan. Låt den vila 5 min innan den sågas i två bottnar.
  9. Placera mintchokladkakorna tätt på den understa bottnen och lägg tillbaka den andra.
  10. Ställ formen över kakan.
  11. Till glasyren smältes den mörka chokladen över vattenbad tillsammans med smöret.
  12. Rör massan kraftigt innan den bredes över tårtan.
  13. Avnjutes i små bitar tillsammans med iskall vispgrädde.
 

Kommentarer:

1 Lovisa:

skriven

Älsklingen då <33

Kommentera här: