Rostade rotfrukter med stekt lax & rucolapesto

 
Ingredienser för 4 personer:
  • 1,5-2 kg blandade rotfrukter (tex. potatis, morötter och palsternacka)
  • 4 portionsbitar laxfilé á 140 g
  • 2 tsk strösocker
  • salt, svartpeppar
  • rapsolja
Rucolapesto:
  • 65 g rucola
  • 1,5 dl parmesan
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 msk finrivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citronjuice
 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj rotfrukterna väl och skär dem i bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 0,5 dl olja, 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och fått lite färg. Rör om efter halva tiden.
  3. Mixa alla ingredienserna till rucolapeston. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Strö socker, 1 tsk salt och 2 krm pappar över lacen. Stek på medelvärme i 2 msk olja tills laxen är klar.

Kommentera här: