Godebullar (Källarfranska)

 
De här bullarna blir som källarfranska och går under benämningen "godebullar" hemma hos oss.
Detta är ett av de första bröden jag bakade om man inte räknar in scones.
Receptet kommer från en 4H-konsulent som vi hade möte hos och hon bjöd då på dessa goda frallor.
 
Detta behövs till 24 frallor:
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 påsar torrjäst
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 125 gram smör (rumstempererat)
  • 5 dl mjölk (45-50 grader)
 
Gör så här:
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke eller matberedare.
  2. Tillsätt det rumstempererade smöret i små tärningar och blanda runt tills smöret har finfördelats i mjölblandningen.
  3. Värm mjölken till 45-50 grader och blanda i mjölblandningen.
  4. Knåda till en deg som är lite lätt kladdig.
  5. Jäs under bakduk på dragfri plats i 20 minuter.
  6. Häll ut degen på bakbord och knåda lätt. Baka ut degen till 24 stycken runda bullar.
  7. Bullarna ska nu jäsa under bakduk i 30 minuter.
  8. Sätt under tiden på ugnen på 250 grader.
  9. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  10. Låt svalna på galler under bakduk.
 
 

Kommentera här: