Grillade lax-knyten
På sommaren får vi ofta kokt potatis över.
Istället för att slänga dem, eller steka dem, så använder vi dem till grillade laxknyten.
Detta behövs:
-
Kokt potatis
- En laxbit per person (färdiga portionsbitar funkar fint)
- 2-3 soltorkade tomater per person
- 4-5 oliver (utan kärnor) per person
- Ca ½ dl grädde per person
- Salt
- Citronpeppar
- Flingsalt med citronsmak
Gör såhär:
- Lägg två stora bitar folie i ett kors. (Kanske räcker med ett, men vi garderar oss alltid med två!)
- Salta och citronpeppra på laxen och lägg den i mitten på folien.
- Skiva potatisen och fördela över laxen så att det blir en lagom portion.
- Skiva de soltorkade tomaterna och oliverna och lägg över potatisen.
- Strö lite flingsalt och lite extra citronpeppar över potatisen.
- Häll grädden över "knytet". För att det inte ska rinna vid sidan om folien, så brukar vi lyfta över "knytet" i en djup tallrik eller ugnsfast form så det blir en liten "skål" att hälla grädden i.
- Stäng därefter knytet ordentligt, så att det inte kommer att läcka. Vänd inte på knytena. Laxen skall vara i botten på knytet hela tiden.
- Lägg knytena på grillen och grilla i ca 15 minuter.
- Färdigt att servera.