Rosmarinpotatis

 
Sommarvärmen fortsätter och vi bara njuter.
Passar på att grilla en massa och denna potatisrätt är väldigt god som tillbehör till köttet.
Funkar i och för sig till en köttbit även i december.
 
Detta behövs:
  • Potatis
  • Olja (rapsolja eller olivolja)
  • Smör
  • Flingsalt (Falksalt har ett med rosmarinsmak)
  • Rosmarin (funkar med både torkad och färsk)
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skrubba potatisen så den blir riktigt ren.
  3. Klyv den på mitten.
  4. Häll lite olja i botten på en ugnssäker form.
  5. Lägg potatisen med skalsidan ned i formen.
  6. Häll lite olja på toppen av varje potatis, samt en liten klick smör på varje.
  7. Stör över flingsalt och rosmarin.
  8. Ugnsbaka potatisen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lite längre om det är stora potatis.
    Man brukar se på färgen ovanpå när de är klara - de ska vara lite gyllene.
    Är du osäker, prova med en sticka för att se om de känns mjuka i mitten.
 

Kommentera här: