Rabarberchutney

 
Fantastiskt god rabarberchutney!
Receptet nedan är dubbel sats - vi brukar inte göra mindre än så. :o)
Frys in och ta upp efterhand.  
Receptet kommer från min svägerska Kicki.
 
Detta behövs:
  • 1 kg rabarber
  • 4 st röda lökar (finhackade)
  • 3 msk ren ättika (24%)
  • 1 dl vatten
  • 10 dl socker
  • 2 tsk mald ingefära
  • 3 msk curry
  • 4 tsk salt
  • 4 st hackade spansk peppar
  • 12 st finhackade aprikoser
 
Gör så här:
  1. Skär rabarber i små bitar, lägg i gryta och häll på vatten och ättika.
  2. Koka i 10 minuter.
  3. Rör ner övriga ingredienser.
  4. Koka 30-40 minuter tills det tjocknar.
  5. Lägg i burkar. Frys in när chutney'n svalnat.
  6. Ta upp efterhand.
 
Kul tips:
  • Roligt förtugg/tilltugg:
    Lägg Philadelfiaost på fat. Häll över chutney + finstrimlad purjolök.
    Dippa med salta kex.
  • God sås till grillat kött:
    Blanda gräddfil och chutney.
  • Blanda chutney i en gryta eller sås.
  • Ge bort present:
    Liten burk chutney med vacker etikett och band. 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Åh, roligt med nya recept på rabarber. Tack,

Kommentera här: