Ädelostgratinerad lax

 
God laxrätt att servera till pasta.
 
Till 4 portioner behövs:
  • 600 gr laxfilé i portionsbitar
  • 140 gr Kvibille Gräddädelost
  • 1 dl Crème Fraiche
  • ½ msk citronskal, finrivet
  • 1½ msk olivolja
  • ½ dl hackad persilja
  • salt
  • peppar
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll crème fraiche i en bunke, smula grovt eller riv ner osten i bunken och blanda ner persilja och citronskal.
  3. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan så länge.
  4. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Salta dem lätt
  5. Skär ett snitt med en vass kniv mitt på laxen, ca 1 cm djupt och ca 3 cm långt. Fördela sedan oströran i skåran över laxbitarna. Eller en lite lättare variant - bred oströran över laxbitarna.
  6. Ringla över olivoljan.
  7. Stek i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.
  8. Servera till pasta eller en god grönsallad.
 

 

 

 

Kommentera här: