Marinad till nötkött

 Nu när det äntligen börjar bli lite varmare och solen tittat fram, åker även grillen fram.
Som vi har längtat!
Hade turen att komma över lite nötkött nyligen och har därför frysen full av delar som går bra att grilla.
Men, det kräver ju att man gör egen marinad. Och det är ju egentligen inte så svårt.
Däremot måste man ju vara lite planerad så att köttet hinner ligga till sig i marinaden några timmar.
Här kommer receptet på dagens marinad som blev riktigt bra!
 
Detta behövs:
  • 0,75 dl rapsolja
  • 2 msk soja (vi kör äkta kinesisk soja - den salta)
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
 
Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienserna i en bunke och lägg i köttskivorna.
  2. Blanda runt ordentligt så att alla sidor av köttet får marinad på sig.
  3. Ställ in i kylen i minst 4 timmar. Rör runt bland skivorna då och då.
  4. Låt skivorna rinna av lite innan de grillas.

 

Kommentera här: