Kyckling-Tortilla-Lasagne

 
 Ett recept vi fått från familjen Bengtsson i Getinge.
Vi halverade receptet nedan denna gång. Då går det bra att göra
tortilla-lasagnen i en pajform. 
 
Till 8-10 personer behövs:
  • 2 små tortillapaket eller 1½ stora
  • 2 kg kycklingfilé
  • 3 dl sky
  • 6 dl crème fraiche
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 200 gr färska champinjoner
  • 1 msk HP-sås
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk sweet chilisås
  • salt och peppar
  • maizena redning
  • olja
  • riven ost
  • om man vill - majs och krossad ananas
 
Gör så här:
  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem. För snabbare stekning dela dem i mindre bitar.
  2. Vispa ur pannan med vattnet och spara skyn.
  3. Låt filéerna kallna och dela dem i små bitar.
  4. Skiva champinjonerna och stek dem.
  5. Hacka tomaterna.
  6. Häll sky och crème fraiche i en stor gryta.
  7. Lägg i kycklingbitarna, champinjoner, tomater och buljongtärning.
  8. Smaka av med HP-sås, sambal oelek, sweet chilisås, salt, peppar och sist maizena redning.
  9. Häll lite olja i botten på en stor form, börja med ett lager tortillabröd, varva fyllning och bröd.
  10. Strö riven ost på toppen.
  11. Grädda i 200-225 grader ca 20-30 minuter.

Servera med en god grönsallad till.

 
 

Kommentera här: