Limekyckling med risnudlar

 
4-6 personer 
Ingredienser:
  • 750 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 2 tsk finrivet limeskal
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl créme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk japansk soja (funkar även med "vanlig" soja)
  • 2 msk honung
  • ca 400 g risnudlar
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt, svartpeppar
Gör såhär:
  1. Strimla kycklingen och krydda med 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar.
  2. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna med höga kanter tills den får fin färg.
  3. Vispa ihop limejuice och -skal, smulad buljontärning, créme fraiche, vatten, soja och honung i en skål. Häll blandningen över kycklingen i stekpannan och låt koka ihop på svag värme ca 10 minuter under lock.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera limekycklingen med de nykokta nudlarna. Toppa med persilja.

Kommentera här: