Biff Rydberg

 
 
Finns en mängd recept på denna klassiska rätt.
En lyxigare variant av pytt i panna.
 
 
Till 4 portioner behövs:
  • 2 gula lökar
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 800 gr tärnad potatis
  • 500 gr tärnad biff eller oxfilé
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
 
Senapskräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
 
Till servering:
  • 4 äggulor
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skala och finhacka lökarna.
  3. Hacka persiljan fint.
  4. Skala och tärna potatisen.
  5. Stek potatisen i omgångar i hälften av smöret och hälften av oljan i en stekpanna på medelstark värme.
    De ska bli gyllenbruna och vara mjuka inuti.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg upp på ett ugnssäkert serveringsfat och håll varmt i ugnen.
  8. Stek löken sakta i resten av smöret tills den är mjuk och börjar få färg.
  9. Krydda med salt och peppar och lägg ovanpå potatisen.
  10. Hör värmen så att stekpannan blir ordentligt varm.
  11. Tärna under tiden köttet och salta och peppra.
  12. Stek hastigt i omgångar i resten av smöret och oljan tills bitarna är brynta på utsidan och rosa inuti.
  13. Lägg upp på fatet med lök och potatis.
  14. Strö över persiljan.
Senapskräm:
  1. Blanda crème fraiche och senap.
 
Servera med råa äggulor och senapskräm.

Kommentera här: