Äppelpaj
Äppelpaj är ju ett MÅSTE när det är höst!
Denna smulpaj blir härligt knäckig och smakerna förhöjs med lite salt i smuldegen.
Så god!
Denna smulpaj blir härligt knäckig och smakerna förhöjs med lite salt i smuldegen.
Så god!
Detta behövs:
-
5 st äpplen
- 1 tsk kanel
- 2 tsk socker
- smör till formen
Smuldeg:
- 125 gr smör, rumsvarmt
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1½ dl strösocker
- ½ tsk salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skala och kärna ur äpplena. Skär sedan i smala klyftor och fördela i en smord ugnsfast form.
- Strö över kanel och strösocker och rör om.
- Knåda ihop smör, vetemjöl, havregryn, socker och salt till en smulig massa.
- Fördela smeten över äpplena.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.