Äppelpaj

Äppelpaj är ju ett MÅSTE när det är höst!
Denna smulpaj blir härligt knäckig och smakerna förhöjs med lite salt i smuldegen.
Så god!
 
 
Detta behövs:
  • 5 st äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk socker
  • smör till formen
 
Smuldeg:
  • 125 gr smör, rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
 
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär sedan i smala klyftor och fördela i en smord ugnsfast form.
  3. Strö över kanel och strösocker och rör om.
  4. Knåda ihop smör, vetemjöl, havregryn, socker och salt till en smulig massa.
  5. Fördela smeten över äpplena.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
  7. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Kommentera här: