Chokladkransar

Var väldigt länge sedan vi spritsade något så jag hade glömt att spritspåsen till min gamla trotjänar-sprits från Tupperware hade gått sönder. Men det gick att trycka degen igenom ett spritsmunstycke! :)
Blev väl inte så runda och fina pga av detta, men det är väl ändå smaken som räknas.
 
Kakorna går bra att frysa, men då är det bättre att vänta med att skikta florsocker
över dem tills det är dags att äta dem.
 
 
Detta behövs till ca 50-60 kakor:
  • 225 gr smör
  • 1½ dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 äggulor
  • 4½ dl vetemjöl
  • florsocker till garnering
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör, socker, kakao och äggulor till en smidig smet.
  3. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en mjuk deg.
  4. Spritsa ut degen till längder.
  5. Dela dem i ca 10 cm långa bitar.
  6. Forma dem till kransar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  8. Låt kakorna kallna och sikta över florsocker.
 
 
 

Kommentera här: