Kokos-Chiapuding med bär

 
Till frukost eller som ett mättande mellanmål som man förbereder kvällen före och tas med till jobbet eller för att äta mellan skola och träning.
Lägg granolan i en egen burk så håller den sig knaprig.
 
Detta behövs:
  • 1 bruk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 dl grekisk yoghurt (10%)
  • 4 msk chiafrön
  • ¾ dl riven kokos
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ msk honung eller agave
  • 1 krm salt
 
Topping (eller "botting"):
  • 250 gr frysta tinade bär (tex jordgubbar, hallon, blåbär)
  • 2 dl krydding granola (se separat recept)
 
Gör så här:
  1. Rör ihop alla ingredienser till chiapuddingen i en bunke.
  2. Ställ i kylskåp över natten.
  3. Tina bären och mosa dem lätt.
  4. Fördela chiapuddingen i små skålar.
  5. Toppa med mosade bär och granola.
 
Chiapuddingen håller några dagar i kylen.
 

Kommentera här: