Kryddig Granola

 
Gillar verkligen vår pepparkaksmüsli, men lite omväxling skadar ju inte.
Här är ett recept på en annan smakrik musli, ja eller granola då, som det oftast kallas nu för tiden...
 
Detta behövs till ca 1 liter:
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1½ dl riven kokos eller kokosflakes
  • 2½ dl hackade valfria nötter
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • ¾ tsk malen kardemumma
  • ¼ tsk salt
  • ¾ dl kokosolja
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk nötsmör eller tahini (funkar även med vanlig solrosolja)
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla gryn och nötter i en bunke.
  3. Smält kokosoljan på svag värme tillsammans med honung och nötsmör.
  4. När oljan smält, rör ner oljeblandningen i grynen och rör runt ordentligt så att allt blandar sig väl.
  5. Häll ut på en bakplåtsklädd plåt och ställ i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
  6. Rör om då och då så att det inte bränner.
  7. Låt svalna.
  8. Förvara i lufttät burk.
 
Blir ännu godare om man även blandar i lite torkade tranbär eller russin på slutet.
 

Kommentera här: