Skurna kokoskakor

Arvid ville baka så idag, så då gjorde vi det.
 
 
Detta behövs till ca 30 kakor:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2½ dl kokoksflingor
  • ¾ dl socker
  • 100 gr smör
  • 1 äggula
 
Gör så här:
  1. Blanda mjöl, kokosflingor och socker direkt på bakbordet (eller i en matberedare med paj-kroken).
  2. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa.
  3. Lägg i äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Dela degen i två delar.
  5. Rulla ut dem till jämna rullar, ca 4 cm i diameter.
  6. Låt degrullarna ligga i kylskåpet till de stelnat, minst 30 minuter.
  7. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  8. Skär degrullarna i knappt ½ cm tjocka skivor.
  9. Lägg dem på bakplåtsklädda plåtar.
  10. Grädda kakorna i ugnen tills de fått fin färg, ca 8-10 minuter.
  11. Låt dem kallna på plåten.
 

Kommentera här: