Dajm-mousse i chokladform

 
En smarrig efterrätt.
Receptet är till 6 portioner, men då får man nog ha en lätt middag eller lunch före.
För denna efterrätt är rätt mäktig.
Det blev tre chokladskålar (i muffinsstorlek) och fyra glasskålar med mousse.
 
Detta behövs till chokladformarna:
  • Beräkna 100 gram mörk choklad till till 6 lite mindre formar.
 
Gör så här:
  1. Smält chokladen över vattenbad.
  2. Pensla ut chokladen på insidan av dubbla pappersformar.
    Hade missat en liten flik längst upp på ena formen och denna var väldigt mycket lättare att lossa än övriga formar, så gör gärna det medvetet.
  3. Ställ dem kallt (kylskåp) att stelna.
  4. Ta sedan försiktigt bort pappret och fyll formarna med dajmmousse.
 
Detta behövs till moussen:
  • 200 gram ljus choklad (ej blockchoklad)
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 bitar dajm

 

Gör så här:

  1. Smält chokladen över vattenbad.
  2. Rör ner gulorna i chokladen och låt den sedan kallna.
  3. Finhacka dajmen.
  4. Vispa grädden (ganska hårt).
  5. Blanda ner dajm och grädde i chokladen.
  6. Fördela moussen i krämkoppar, portionsglas eller i chokladformar.

Kommentera här: