Färsjärpar med tsatsiki och klyftpotatis

 
4 portioner
Ingredienser:
  • 1 kg klyftad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g nötfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja och salt. Låt stå i ugnen cirka 25 minuter.
  3. Gör tsatskin enligt receptet här.
  4. Blanda färsen med alla ingredienser utom oljan och forma sedan 6/12/18 avlånga bullar och stek dem i en het panna med olja i tills de fått fin färg och är genomstekta, cirka 6 minuter.

Kommentera här: