Svamppasta med svartkål
Ingredienser:
- 250 g pasta
- 0,5 purjolök
- 200 g svartkål
- 0,5 röd chili
- 1 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 150 g champinjoner
- 1 dl vatten
- 0,5 tärning grönsaksbuljong
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 röd paprika
- salt och peppar
- 4 msk parmesan, riven
- 2 msk pinjenötter, rostade
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla purjolök och skär svartkål fint. Finhacka chili.
- Fräs purjolök, chili och kål i olja i en stekpanna. Pressa vitlök. Skiva svampen och fräs i stekpannan.
- Tillsätt vatten, buljontärning och matlagningsgrädde. Skär paprika i bitar och rör i. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Smaka också av såsen med mer chili om du vill ha den hetare.
- Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Blanda pasta med såsen. Strö över parmesan och pinjenötter.