Varm smörgåstårta

 
 
Varm smörgåstårta åt vi första gången på en kräftskiva.
Efter det har vi lagat en väldigt massa varm smörgåstårta.
Detta är originalreceptet, men det händer ofta att vi blandar köttfärssåsrester
blandat med creme fraiche tomat och basilika som fyllning.
Ibland blandar vi kasslertärningar med ädelost och creme fraiche.
Bara fantasin sätter gränser.
Och eftersom inte alla hemma gillar tomater så fyller vi bara halva ovansidan med tomater.
 
Detta behövs:
  • 2 paket bacon
  • 1 st purjolök
  • 1 stor burk champinjoner eller två små
  • 1 förp polarkaka, halvmåne
  • 2 dl creme fraiche
  • några stänk soja
  • grovmalen svartpeppar
  • 2 st tomater
  • ost
 
Gör så här:
  1. Skär baconet i mindre bitar och strimla purjolöken.
  2. Fräs det ihop med champinjonerna.
  3. Rör i creme fraiche, soja och svartpeppar.
  4. Fördela röran på brödet.
  5. Skiva tomaterna och täck översta lagret med dessa (istället för fyllning).
  6. Toppa med skivad eller riven ost.
  7. Gratinera i 225 graders ugn tills osten smält och fått gyllene färg.
  8. Servera med en grönsallad till.
 
 

Kommentera här: