Grönsaksbolognese

4 portioner
Ingredienser:
  • 200 g portabellosvamp
  • 300 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk honung
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 320 g spagetti
  • 50 g parmesan, riven
  • 0,5 kruka färsk basilika
Gör såhär:
  1. Hacka svampen och hacka eller riv auberginen grovt. Värm olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs svamp, aubergine, lök och vitlök. Salta och stek tills vätskan ångat bort.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med riven parmesan och färsk basilika.

Kommentera här: