Grönsaksbolognese
4 portioner
Ingredienser:
- 200 g portabellosvamp
- 300 g aubergine
- 1 msk olivolja
- 1 st stor gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk balsamvinäger
- 0,5 msk honung
- 1 tsk timjan
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 320 g spagetti
- 50 g parmesan, riven
- 0,5 kruka färsk basilika
Gör såhär:
- Hacka svampen och hacka eller riv auberginen grovt. Värm olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs svamp, aubergine, lök och vitlök. Salta och stek tills vätskan ångat bort.
- Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.
- Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med riven parmesan och färsk basilika.