Kycklingbollar med dill och citron

 
4 portioner
Ingredienser:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljontärning
  • 320 g spagetti
  • 1 tsk salt
Gör såhär:
  1. Lägg bönorna i en bunke och och mixa eller mosa slät. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin, smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen och servera till kycklingbollarna.
 

Kommentera här: