Kycklingbollar med dill och citron
4 portioner
Ingredienser:
- 400 g kokta vita bönor, på burk, avsköljda
- 500 g kycklingfärs
- 1 kruka dill, fint skuren
- 1 citron, finrivet skal och saft
- 1 msk olivolja, till stekning
- 2 dl grädde
- 0,5 dl vitt matlagningsvin
- 1 kycklingbuljontärning
- 320 g spagetti
- 1 tsk salt
Gör såhär:
- Lägg bönorna i en bunke och och mixa eller mosa slät. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin, smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
- Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen och servera till kycklingbollarna.