Torsk med citron och ostronskivlingsrisotto

 
4 portioner
Ingredienser:
  • 600 g torsk eller annan vit fisk
  • 1 citron, pressad saft
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl salt
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torkad ostronskivling
  • 3 dl risottoris (tex avorio)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 5 sl hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 100 g lagrad prästost eller annan lagrad ost
  • 3 msk skirat smör
  • färsk rosmarin
Gör såhär:
  1. Lägg fisken i en skål och marinera den i citronsaft, socker och salt cirka 30 minuter. Skölj av den hastigt i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Bryn den i smör och olivolja på medelvärme i en panna, 3-4 minuter på varje sida.
  2. Blötlägg ostronskivlingen 5-10 minuter. Bryn dem tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 minuter.
  3. Häll på hälften av vätskan och koka på låg värme cirka 25 minuter. Salta och peppra. Späd med resten av vätskan efter hand, rör om då och då. Vänd ner riven ost precis innan servering.
  4. Häll lite skirat smör över fisken och toppa med färsk rosmarin.

Kommentera här: