Arrakskakor
Börja med att sätta ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
4 ½ dl socker
3 3/4 dl mjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 ½ msk kakao
Blanda alla ingredienserna i en skål.
3 ägg
200 gr smält smör
2 ½ dl kokande vatten
Vispa äggen och blanda i smält smör och kokande vatten.
Blanda äggsmeten med de torra ingredienserna.
Häll smeten i den klädda långpappan och grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
Smörkräm:
225 gr rumstempererat smör
4 dl florsocker
2 äggulor, en i taget
1 flaska arrak
Blanda ihop alla ingredienserna till smörkrämen.
Bred den över kakan när den kallnat. Sätt in kakan i kylskåp så att den blir riktigt kall.
200 gr blockchoklad
2 msk olja
Smält chokladen blanda i oljan och bred ut över den kalla smörkrämen.
OBS! Smörkrämen måste vara riktigt kall.