Pepparkaksmüsli

 
Julefreak som vi är, har denna barnsligt goda müsli med pepparkakor i blivit en favorit.
Kanske inte världens nyttigaste med kakor i, men ibland kan man väl få unna sig det. :)
 
Du behöver:
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 tsk salt
  • 10 krossade pepparkakor
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl russin
  • 2 msk krossade linfrön
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö. Rör om.
  3. Blanda olja och vatten och häll över blandningen.
  4. Häll ut allt på ett bakplåtspapper i en långpanna och rosta i ugnen 25-30 minuter.
  5. Rör om i müslin då och då, annars bränns den lätt.
  6. Blanda i linfrön och russin efter att müslin har svalnat och häll upp allt i en fin burk.
 
 
 
 

Kommentera här: