Pepparkaksmüsli
Julefreak som vi är, har denna barnsligt goda müsli med pepparkakor i blivit en favorit.
Kanske inte världens nyttigaste med kakor i, men ibland kan man väl få unna sig det. :)
Du behöver:
-
6 dl havregryn
- 1 dl hackade hasselnötter
- 0,5 dl rårörsocker
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 tsk salt
- 10 krossade pepparkakor
- 1 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 1 dl russin
- 2 msk krossade linfrön
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö. Rör om.
- Blanda olja och vatten och häll över blandningen.
- Häll ut allt på ett bakplåtspapper i en långpanna och rosta i ugnen 25-30 minuter.
- Rör om i müslin då och då, annars bränns den lätt.
- Blanda i linfrön och russin efter att müslin har svalnat och häll upp allt i en fin burk.