Minikolapajer

 
Ingredienser
10 minipajer
 
Formar
  • 15 digestivekex
  • 1/2 dl kakao
  • 125 g smält smör
Fyllning
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl skållad mandel
Gör såhär
 
  1. Börja med den kondenserade mjölken till fyllningen: Koka upp en hög kastrull med vatten, ta etiketten av burken med kondenserad mjölk och lägg ner burken i vattnet. Den ska nu koka i ca 3 timmar. Fyll på med vatten efterhand som det kokar bort, burken måste hela tiden var täckt. Ta upp och låt svalna helt innan buren öppnas. Nu har det bildats en härlig kolakräm i burken.
  2. Mixa digestivekexen med kakaon och det smälta smöret. Trycka ut massan i 10 små aluminiumformar och ställ i kylen i ca 1 timme så att de stelnar.
  3. Koka upp grädden i en kastrull och ta från värmen. Bryt ner chokladen i grädden och rör tills chokladen smält. Låt svala någor så att det vlir en fin chokladkräm.
  4. Ta pajbottnerna ur formarna och klicka en sked kolakräm och en sked chokladkräm i varje. Garnera med några jordgubbar, lite choklad eller några mandlar.  

Kommentera här: