Pasta med kyckling och soltorkadetomater

 Denna rätt har vi ofta bjudit på när vi har gäster på sommaren.
Perfekt mat som går att förbereda i god tid innan gästerna kommer eftersom rätten serveras kall.
Någon gång har vi haft pastasalladen kall, men kycklingen ljummen.
Funkar också bra.
Dessutom är det en perfekt bufférätt.
 
Detta behövs:
  • Kycklingfilé
  • Bandspagetti
  • Fetaost i olja (färdiga tärningar)
  • Soltorkade tomater
  • Oliver (vi brukar använda oliver med citronsmak till just denna rätt)
  • Ruccola eller basilika
  • Smör
  • Salt och peppar
 
Gör så här:
  • Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
  • Medan pastan kokar så steker du kycklingen. Salta och peppra runt om och stek i smör på medelstark värme tills kycklingen är genomstekt. Lägg den att svalna på en skärbräda.
  • När pastan är klar, häll den i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
  • Lägg pastan på ett fint uppläggningsfat.
  • Fördela fetaost över pastan. Ta med lite av oljan som osten legat i.
  • Strimla de soltorkade tomaterna och lägg över pastan.
  • Häll av oliverna och lägg dem över pastan.
  • Skölj ruccolan eller basilikan (eller båda) och fördela över pastan.
  • Blanda runt lite i pastan.
  • Skiva kycklingen och lägg den över pastan.
  • Färdigt att servera.
 
Denna rätt fungerar även ypperligt som rätt på ett buffébord.

Kommentera här: