Grillade lax-knyten

 
På sommaren får vi ofta kokt potatis över.
Istället för att slänga dem, eller steka dem, så använder vi dem till grillade laxknyten.
 
Detta behövs:
  • Kokt potatis
  • En laxbit per person (färdiga portionsbitar funkar fint)
  • 2-3 soltorkade tomater per person
  • 4-5 oliver (utan kärnor) per person
  • Ca ½ dl grädde per person
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Flingsalt med citronsmak
 
Gör såhär:
  1. Lägg två stora bitar folie i ett kors. (Kanske räcker med ett, men vi garderar oss alltid med två!)
  2. Salta och citronpeppra på laxen och lägg den i mitten på folien.
  3. Skiva potatisen och fördela över laxen så att det blir en lagom portion.
  4. Skiva de soltorkade tomaterna och oliverna och lägg över potatisen.
  5. Strö lite flingsalt och lite extra citronpeppar över potatisen.
  6. Häll grädden över "knytet". För att det inte ska rinna vid sidan om folien, så brukar vi lyfta över "knytet" i en djup tallrik eller ugnsfast form så det blir en liten "skål" att hälla grädden i.
  7. Stäng därefter knytet ordentligt, så att det inte kommer att läcka. Vänd inte på knytena. Laxen skall vara i botten på knytet hela tiden.
  8. Lägg knytena på grillen och grilla i ca 15 minuter.
  9. Färdigt att servera.

Kommentera här: