Arvids påsktårta
Och den skulle bakas i hjärtformen, det var väldigt viktigt.
Vi utgick ifrån samma recept som kladdkaka med citron och vit choklad, men ändrade lite i receptet.
Och frågan är om inte Arvids tårta blev godare!
Lite meckigt dock med en kladdkaka som är bakad i en form med fasta kanter.
Tur att man kan garnera med stora ägg, så det inte syns att mitten fastnade i formen och vi fick plocka över den för sig. :0)
Detta behövs:
- 100 gram smör
- 100 gram mörk choklad av god kvalitet
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 tsk kakao
- 1 msk sirap
- 2 tsk kaffe
- 2½ dl vetemjöl
- smör & kokosflingor (till att smörja formen)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj formen (ta då gärna en springform med löstagbar kant) 24 cm i diameter.
- Täck med kokos.
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta från värmen och låt stå och svalna i några minuter.
- Hacka chokladen i bitar och lägg ner i smöret och låt allt stå i två, tre minuter.
- Rör sedan tills chokladen är helt smält.
- Blanda i socker, sirap, vaniljsocker, kakao samt äggen, som du knäcker i ett i taget.
- Fortsätt med kaffe och mjölet.
- Rör snabbt ihop till en smet som du brer ut i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen 10-13 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
- Garnera kakan med lite florsocker eller lite godisägg till påsk.
- Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.