Arvids påsktårta

 
 När jag bakade en påsktårta med citron och vit choklad, så ville Arvid också baka en tårta.
Och den skulle bakas i hjärtformen, det var väldigt viktigt. 
Vi utgick ifrån samma recept som kladdkaka med citron och vit choklad, men ändrade lite i receptet.
Och frågan är om inte Arvids tårta blev godare!
Lite meckigt dock med en kladdkaka som är bakad i en form med fasta kanter. 
Tur att man kan garnera med stora ägg, så det inte syns att mitten fastnade i formen och vi fick plocka över den för sig. :0)
 
Detta behövs:
  • 100 gram smör
  • 100 gram mörk choklad av god kvalitet
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk kakao
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk kaffe
  • 2½ dl vetemjöl
  • smör & kokosflingor (till att smörja formen)
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj formen (ta då gärna en springform med löstagbar kant) 24 cm i diameter.
  3. Täck med kokos.
  4. Smält smöret i en kastrull.
  5. Ta från värmen och låt stå och svalna i några minuter.
  6. Hacka chokladen i bitar och lägg ner i smöret och låt allt stå i två, tre minuter.
  7. Rör sedan tills chokladen är helt smält.
  8. Blanda i socker, sirap, vaniljsocker, kakao samt äggen, som du knäcker i ett i taget.
  9. Fortsätt med kaffe och mjölet.
  10. Rör snabbt ihop till en smet som du brer ut i formen.
  11. Grädda kakan mitt i ugnen 10-13 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  12. Garnera kakan med lite florsocker eller lite godisägg till påsk.
  13. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kommentera här: