Maritim Wallenbergare
Väldigt goda fiskburgare som vi av någon anledning mest tillagar på sommaren.
(4 personer):
400 g vit fiskfilé
50 g kallrökt lax
3 msk grädde
2 ägg
1 tsk salt
1 knivsudd cayennpeppar
Till såsen:
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
1 tsk vittvinsvinäger
salt och vitpeppar
- Hacka örterna till såsen.
- Blanda majonnäs och crème fraiche och rör ner kryddhacket.
- Smaka av med salt, peppar och vinäger.
- Kyl såsen.
- Kör vitfisk och lax i en matberedare.
- Tillsätt grädde, ägg och kryddor.
- Forma fyra biffar, står det i receptet - men vi brukar ta en sked och klicka smeten direkt i pannan.
Och vi brukar göra mindre biffar, så det blir 8 stycken små istället. - Stek biffarna med smör i medelvarm panna.
- Beräkna stektiden till ca 4-5 minuter på varje sida.
Servera fiskwallenbergarna med kall örtsås och kokt färskpotatis.
Vill man göra måltiden extra festilig kan man garnera biffarna med krondill och kräftor.