Maritim Wallenbergare

 
Väldigt goda fiskburgare som vi av någon anledning mest tillagar på sommaren.
 
(4 personer):
 
400 g vit fiskfilé
50 g kallrökt lax
3 msk grädde
2 ägg
1 tsk salt
1 knivsudd cayennpeppar
 
Till såsen:
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
1 tsk vittvinsvinäger
salt och vitpeppar
 
  • Hacka örterna till såsen.
  • Blanda majonnäs och crème fraiche och rör ner kryddhacket.
  • Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  • Kyl såsen.
 
  • Kör vitfisk och lax i en matberedare.
  • Tillsätt grädde, ägg och kryddor.
  • Forma fyra biffar, står det i receptet - men vi brukar ta en sked och klicka smeten direkt i pannan.
    Och vi brukar göra mindre biffar, så det blir 8 stycken små istället.
  • Stek biffarna med smör i medelvarm panna.
  • Beräkna stektiden till ca 4-5 minuter på varje sida.
 
Servera fiskwallenbergarna med kall örtsås och kokt färskpotatis.
Vill man göra måltiden extra festilig kan man garnera biffarna med krondill och kräftor.
 

Kommentera här: